• Business Network Systems bv | Schoebroekstraat 48 | 3583 Paal-Beringen

(BNS maakte tot voor kort deel uit van Essec Group)

Beringen, 2 juni 2017. De Limburgse Essec Group groeit verder in de Digitale Communicatie toepassingen. Na de participatie in Mediawave, neemt de Essec Group nu de activiteiten en het personeel van HostYou over, gestart in 2001 als native cloud bedrijf. De Limburgse ICT speler zal door de combinatie van de verschillende digitale disciplines een uniek aanbod bieden aan verschillende marktsegmenten.

De HostYou producten en diensten

HostYou werd in 2001 opgericht door Luc Van Esch en heeft zich vanaf het begin opgesteld als een ware IT-duizendpoot: Van Domeinregistratie, Web- en Mail Hosting met Anti-Spam en Anti-Virus, Servers, Housing, Cloud Diensten, Online Backups, Security, SMS diensten en ondersteuning voor alle Internet- en Multimedia Projecten. De toevoeging aan het portfolio van de Essec Group is een grote stap in het compleet aanbod van alle mogelijke digitale communicatievormen. Luc Van Esch: “We zijn sinds 2001 actief in het aanbod van cloud diensten: hosting, domeinnamen en security diensten. Doordat Essec-BNS al eerder erg actief was in hosting, ondermeer door de eigen datacenters, zal dit voor beide partijen voor een schaalvergroting zorgen. Verder hebben we de laatste 5 jaar enorm hard gewerkt aan de ontwikkeling van het eigen Sycro4 platform, een Website Content Management Systeem met inbegrip van e-commerce- en e-mailing tools, dat we aanbieden aan verschillende partners die zeer eenvoudig diverse soorten websites willen bouwen”. Volgens Van Esch was dit een logische stap: “Ons platform is nu ver doorontwikkeld en we kunnen nu grote sprongen maken in de verdere commercialisering van ons portfolio, daar kunnen we binnen de Essec Group bogen op jarenlange ervaring op dat vlak”. Van Esch komt mee over om dit luik verder uit te bouwen binnen de groep.

Twee productlijnen worden samengesmolten

Ruim een maand geleden kondigde Essec de participatie in Mediawave aan, actief in Digital Signage. Bart Bylemans wil de HostYou platformen uitbreiden om hun Digital Signage volledig te incorporeren in één product:

“Doordat we onze eigen ontwikkelingen op vlak van e-commerce platformen verder aan het uitbouwen zijn, hebben we straks een totaalaanbod waarop webtoepassingen en digital signage in één platform worden aangeboden. De gebruikers van het Sycro4 platform zullen zo via één interface alle mogelijke communicatiekanalen met hun klanten kunnen beheren.”

Ook nieuw is dat EssecBNS nu de stap zet in een indirect reseller kanaal.

Luc Van Esch :

“We hebben bij HostYou traditioneel steeds via integratoren gewerkt zoals multimediabedrijven en reclamebureau’s. De uitbreiding van dit aanbod zal voor hun een toegevoegde waarde geven naar hun eindklanten”, luidt het.

De kruisbestuiving tussen de verschillende entiteiten binnen de EssecBNS Group zal voor iedereen een onmiskenbare meerwaarde betekenen.

Strategische keuzes

De Essec Group is al jaren gekend onder als de Telecompleetste aanbieder met een zeer brede focus op alle communicatievormen. De samensmelting met BNS zorgde er voor dat dit werd uitgebreid met het IT-luik om zo de meest complete aanbieder in België te worden voor eender welke gebruiker die met eender welke device, eender waar wil communiceren, eender hoe. De uitbreiding van het portfolio met de productlijnen van Mediawave en HostYou slaat een brug naar de niet-traditionele communicatievormen die een enorme impact op ons leven zullen hebben in de toekomst.

Bylemans:

“Dit alles past in de strategie om de klanten op de breedst mogelijke manier bij te staan in hun communicatie. Veel van dit soort multimedia- en webtoepassingen draaien op hun eigen eilandje, terwijl bedrijven vooral geïnteresseerd zijn om met zo weinig mogelijk moeite, zoveel mogelijk mensen te bereiken. Door onze gebundelde expertise zijn wij in staat om één oplossing te bieden die al deze communicatievormen omvat. Het zal hier niet mee stoppen, al onze productlijnen zullen nog meer naar elkaar toe groeien en zullen we als één totaal communicatiemiddel gaan bieden.”

Naar een grotere ontwikkelingsclub

Klanten van de nieuwe divisie kunnen niet alleen bogen op de jarenlange ervaring, ze zullen ook profiteren van het totaalaanbod en de mogelijkheden om maatoplossingen te verkrijgen.

En we gaan nog een stap verder: wanneer we kijken naar de ontwikkelingskracht die we binnen de groep hebben op vlak van software en hardware, zal dit uitmonden in de introductie van nieuwe toepassingen die we volledig in eigen huis zullen bouwen. Deze zullen ingezet worden in de zakelijke- en de zorgmarkt”, stelt Bylemans. Ons Development Center wordt nu dus uitgebreid met de mensen van HostYou, en daar zijn we nog steeds op zoek naar bijkomende software ontwikkelaars voor software- en App- toepassingen.

Over Essec Group

Essec gaat er prat op om het breedste aanbod te hebben in haar vakgebied. De groep heeft drie soorten activiteiten: gericht naar de consument, naar bedrijven en naar de zorgsector:

De consumer activiteit zijn de 12 winkels waarmee Essec in Limburg de toon zet inzake telecom. Je kan hier terecht voor een GSM, Smartphone of Tablet, maar het aanbod gaat veel verder dan dat, eender welke toepassing die gerelateerd is met telecom kan je hier vinden.

Op vlak van ICT voor bedrijven ligt de focus op totaalintegratie en functionele Know-How: van de Voice-over-IP Call Server en dataoplossingen voor grote bedrijven of overheidsinstanties. Door de hoge graad van expertise biedt Essec-BNS de volledige waaier van installatie, onderhoud en services voor dit geheel, voor zowel bestaande systemen als voor nieuwe oplossingen. De business processen van klanten primeren, en daar speelt Essec-BNS direct op in: de business doelstellingen van de klanten staan voorop,  alle hardware is zeer belangrijk, maar de focus ligt op het optimaal gebruik ervan: in een mum van tijd een nieuwe applicatie lanceren, tijdelijk extra opslagcapaciteit kunnen gebruiken, genieten van een mobiele werkomgeving, enz.

Essec-BNS heeft meer dan 15 jaar ervaring met cloud-toepassingen. Sinds de oprichting van de eigen ontdubbelde datacenters in 2007 heeft de klant de flexibiliteit om per applicatie à la carte te kiezen waar ze die wil hosten: in het eigen datacenter (private cloud), in de beveiligde Essec-BNS datacenters (trusted cloud) of op de wereldwijde datacenters (public cloud).

Sinds het begin van haar activiteiten in 1977 is Essec in gans België actief in de zorgsector, waarbij ze vandaag via haar divisie Healthcare Network Systems als enige aanbieder in België een totaaloplossing biedt voor IT en telecom in ziekenhuizen, rustoorden en de thuiszorg. Zo integreert Essec haar verpleegoproepsysteem met alle oproepfaciliteiten voor de verzorgers en met telefonie voor de vermelde sectoren.

Mediawave en HostYou zijn de jongste telgen binnen de Essec Group. De groep beoogt verdere uitbreidingen door natuurlijke groei en overnames.

Over HostYou

HostYou is actief op een zeer breed IT Scala: Van Domeinregistratie, Web- en Mail Hosting met Anti-Spam en Anti-Virus, Servers, Housing, Cloud Diensten, Online Backups, Security, SMS diensten en ondersteuning voor alle Internet- en Multimedia Projecten. Met persoonlijke aanpak en nadruk op support, betrouwbaarheid en Innovatie, is HostYou één van de toonaangevende internetbedrijven van België. Het klantenbestand van HostYou is al even breed dan haar vaardigheden. Van persoonlijke websites, gemeente portalen, scholengemeenschappen, overheidsdiensten, KMO’s, industrie en media, tot volwaardige e-commerce realisaties. HostYou is van alle markten thuis.

Sinds 2001 is HostYou actief op de Belgische internetmarkt. Officieel en rechtstreeks erkend agent van het eerste uur voor zowel .BE als .EU domeinen, maar ook voor heel wat buitenlandse (Europese, Amerikaanse, Aziatische, …) en generieke domeinextenties slechts één adres. Zo bieden we momenteel bijna alle domein extenties aan en denken commercieel mee om samen tot de beste resultaten te komen.

Het eigen Sycro4 platform is een Content Management Systeem met als basis het Drupal open-source concept dat HostYou gebruiksvriendelijk gemaakt heeft door daar een SiteBuilder met SiteManager bovenop te bouwen aangevuld met een volwaardige email marketing tool en gebruiksvriendelijke e-commerce omgeving. Deze ontwikkeling is gebeurd vanuit van de markt met grote technische kennis uit eigen huis. Het eindresultaat is een verademing voor de gewone gebruiker en een schitterende tool zonder grenzen voor ontwikkelaars, websitebouwers en multimedia partners.

www.mybns.com

www.hostyou.be

www.sycro.be