• Business Network Systems bv | Schoebroekstraat 48 | 3583 Paal-Beringen

(BNS maakte tot voor kort deel uit van Essec Group)

Beringen,14 april 2017. De divisie Business Network Systems (BNS) van de Limburgse Essec Group zet verdere stappen in de wereld van Digital Signage. Essec neemt een participatie in de bestaande aanbieder Mediawave, dat al sinds 2007 specifieke toepassingen biedt in Digital Signage. Onder de koepel van de Limburgse ICT-speler is het de bedoeling om een veel breder draagvlak te bieden binnen dit domein.

Verruiming van het gamma

De integratie van de digital signage activiteiten past in het kader van het strategisch plan om het productaanbod van de Essec Group te verruimen.  Bart Bylemans, eindverantwoordelijke van de divisie Business Network Systems (BNS) verduidelijkt:

“We zijn de compleetste aanbieder van een combinatie van alle mogelijke communicatievormen. Digital Signage (waarbij content kan opgeladen worden naar schermen vanop afstand) is zo een communicatiemiddel. En aangezien we tal van mogelijkheden zien met onze andere productlijnen vonden we het opportuun om onze banden te versterken.”

Mediawave en Essec Business Network Systems werkten al langer samen, waarbij Essec-BNS zowel de hardware support voorziet, alsook applicaties bouwt binnen het signage platform die gehost worden in de Essec-BNS datacentra. Dit is dus een logische stap om beide partijen sterker te verankeren in de markt.

Bevorderen van interne- en externe communicatie

Vele organisaties ontdekken de kracht en flexibiliteit van dit imago bevorderend medium om snel en to-the-point te communiceren met hun werknemers, klanten en bezoekers. Mediawave levert turn-key oplossingen voor alle mogelijke digital signage toepassingen en verzorgt alle bijhorende services op termijn; van onderhoud op de hardware over de aanmaak van de videografie tot maatwerkprogrammatie.

”De nieuwe divisie binnen de Essec Group slaat hier meteen ook de weg in van commerciële communicatie: Creatie van multi-media content, Capturing en montage van video, Distributie van content over multi-site locaties, noem het maar, we bieden het aan”,

zegt Mario Briers, zaakvoerder en stichter van Mediawave.

Briers zal trouwens binnen de groep de digital signage divisie leiden, en heeft grootse plannen voor de toekomst.

“We hebben duidelijke keuzes gemaakt in welke markten we door ons technologisch aanbod het verschil kunnen maken, en de mogelijkheden zijn quasi onbeperkt, “

volgens Briers.

“Zo voorzien we bijvoorbeeld een platform voor HR-communicatie, specifieke toepassingen binnen de autosector en zijn we volop bezig om de klantenbeleving in verticale retail segmenten drastisch te verbeteren door allerlei interactieve oplossingen.”

Nieuwe ontwikkelingen

Klanten van de nieuwe divisie kunnen niet alleen bogen op de jarenlange ervaring, ze zullen ook profiteren van het totaalaanbod en de mogelijkheden om maatoplossingen te verkrijgen.

“Het probleem is dikwijls dat digital signage beheerders te zeer beperkt worden door standaard mogelijkheden,”

stelt Bylemans.

“Met ons Development Center hebben we expertise in huis om zelf nieuwe hardware toepassingen te bouwen en nieuwe softwaretoepassingen te lanceren op het platform. De productlijnen zullen zeker nog uitgebreid worden ten bate van onze klanten.”

De Essec Group plant nog verdere uitbreidingen door overnames in de nabije toekomst.

“Ook deze zullen nog versterkend werken over vlak van signage, maar ook binnen andere divisies”,

luidt het. Om deze groei te bewerkstelligen heeft de Essec Group extra mankracht nodig. De groep is vandaag op zoek naar IT-ers, administratieve medewerkers en ontwikkelaars. Zo’n 10 extra medewerkers in totaal.

Over Essec Group

Essec gaat er prat op om het breedste aanbod te hebben in haar vakgebied. De groep heeft drie soorten activiteiten: gericht naar de consument, naar bedrijven en naar de zorgsector:

De consumer activiteit zijn de 12 winkels waarmee Essec in Limburg de toon zet inzake telecom. Je kan hier terecht voor een GSM, Smartphone of Tablet, maar het aanbod gaat veel verder dan dat, eender welke toepassing die gerelateerd is met telecom kan je hier vinden.

Op vlak van ICT voor bedrijven ligt de focus op totaalintegratie en functionele Know-How: van de Voice-over-IP Call Server en dataoplossingen voor grote bedrijven of overheidsinstanties. Door de hoge graad van expertise biedt Essec-BNS de volledige waaier van installatie, onderhoud en services voor dit geheel, voor zowel bestaande systemen als voor nieuwe oplossingen. De business processen van klanten primeren, en daar speelt Essec-BNS direct op in: de business doelstellingen van de klanten staan voorop, alle hardware is zeer belangrijk, maar de focus ligt op het optimaal gebruik ervan: in een mum van tijd een nieuwe applicatie lanceren, tijdelijk extra opslagcapaciteit kunnen gebruiken, genieten van een mobiele werkomgeving, enz.

Essec-BNS heeft meer dan 15 jaar ervaring met cloud-toepassingen. Sinds de oprichting van de eigen ontdubbelde datacenters in 2007 heeft de klant de flexibiliteit om per applicatie à la carte te kiezen waar ze die wil hosten: in het eigen datacenter (private cloud), in de beveiligde Essec-BNS datacenters (trusted cloud) of op de wereldwijde datacenters (public cloud).

Sinds het begin van haar activiteiten in 1977 is Essec in gans België actief in de zorgsector, waarbij ze vandaag via haar divisie Healthcare Network Systems als enige aanbieder in België een totaaloplossing biedt voor IT en telecom in ziekenhuizen, rustoorden en de thuiszorg. Zo integreert Essec haar verpleegoproepsysteem met alle oproepfaciliteiten voor de verzorgers en met telefonie voor de vermelde sectoren.

Mediawave is de jongste telg binnen de Essec Group. De groep beoogt verdere uitbreidingen door natuurlijke groei en overnames.

www.mediawave.be