LAG Trailers, fabrikant van bedrijfsvoertuigen, had een omgeving met een hogere beschikbaarheid en meer gebruiksgemak nodig. Het bedrijf, dat reeds klant van HP was, richtte zich ook nu tot HP om de servers, opslagsystemen en netwerkswitches te vernieuwen. De nieuwe consistentie die zodoende is ontstaan, vormt de garantie voor een efficiënter beheer.

De virtualisatie van de servers (via een VMware oplossing) en een verbetering van de beschikbare opslagruimte nemen vandaag zoveel mogelijk knelpunten en single points of failure weg.

In de oude infrastructuur was de opslagoplossing MSA 1000 van HP het belangrijkste knelpunt geworden omdat deze bijna aan zijn plafond zat. “Ooit waren we van plan om een Fiber Channel SAN aan te schaffen, maar dit was een beetje overkill gezien de behoeften van onze infrastructuur”. verklaart Ronny Kelchtermans, systeembeheerder bij LAG Trailers. “Een IP-netwerk (HP StorageWorks P4500 is gebaseerd op iSCSI-technologie) is trouwens eenvoudiger te begrijpen en beheren dan een Fiber Channeloplossing. Bovendien komt onze bestandsinfrastructuur niet in gevaar als we een bepaald onderdeel bijwerken.”

Met de oplossing HP StorageWorks P4500 nam de kans op single points of failure bovendien gegarandeerd af doordat de schijven zijn gedupliceerd. Deze schijven zijn in twee kasten geïnstalleerd en een exacte kopie van elkaar.

“Doordat de twee opslagnodes volledig symmetrisch zijn, kunnen we er bovendien één naar een andere locatie in de vestiging verplaatsen wanneer er een ringvormige topologie geïmplementeerd zal worden.”

Toegepaste oplossingen

Bij deze referentie zijn volgende oplossingen toegepast:
Data & IT
Data-infrastructuur
Datacenter - Cloud
Maak een afspraak

Andere referenties

Alle referenties