Mark Decat

24/12/1968 – 6/9/2021

Met droefheid in het hart hebben we gisteren afscheid genomen van Mark Decat, Managing Partner van de Essec Group. Woorden schieten tekort om te beschrijven wat hij voor ons en de Essec Group betekend heeft.

(BNS maakte tot voor kort deel uit van Essec Group)

Sinds 1992 was hij een van de drijvende krachten van Essec. In 2009 resulteerde deze passie in een overname van het bedrijf, samen met zijn 3 andere vennoten. Met een enorme gedrevenheid leidde hij de sales- en marketingafdeling en zorgde hij voor een gezonde drang naar innovatie binnen het bedrijf. Zo was hij de grote bezieler van IndigoCare, een dochteronderneming van Essec, die wereldwijd het iCall verpleegoproepsysteem succesvol in de markt zette.

Bij zijn medewerkers, klanten, leveranciers en in ondernemerskringen, was Mark gekend als een bijzonder gedreven persoonlijkheid, die steeds vol passie en positivisme zijn taken vervulde. Een vlotte verteller, die volop van het leven kon genieten en zijn enthousiasme moeiteloos wist over te brengen naar de mensen rondom hem. Zijn aanstekelijk lach, die vaak door de gangen weerklonk, verraadde telkens weer zijn aanwezigheid in het bedrijf.

Enkele jaren geleden werd Mark ziek. Hij onderging de zorg met veel positieve energie en knokte terug om de draad op te pikken. Eerder dit jaar sloeg het noodlot een tweede keer toe, met een intensieve periode van zorg tot gevolg. In mei, net voor de intensifiëring van de behandelingen, trouwde hij nog met zijn grote liefde Sandra.

Ondanks de hevige strijd die hij heeft gevoerd, is Mark gisteren overleden. Onze oprechte deelneming gaat uit naar zijn echtgenote, kinderen, familie, vrienden, collega’s en iedereen die hem liefhad.

Mark, rust zacht. We gaan je missen.