SSL-certificaten maken het cybercriminelen vrijwel onmogelijk om gegevens van uw bezoekers te achterhalen.

SSL beveiligt de communicatie tussen uw website en uw bezoekers. Het dataverkeer wordt versleuteld zodat vertrouwelijke gegevens niet kunnen worden onderschept.

Wat is een SSL-certificaat en waarom is het noodzakelijk?

Met een SSL-certificaat kan u de bezoeker van uw website een beveiligde https-verbinding aanbieden. Doordat de datastroom tussen uw bezoeker en uw website wordt versleuteld, kan deze data dus niet door anderen gelezen of gewijzigd worden. Deze beveiliging is duidelijk herkenbaar voor uw bezoeker, door toevoeging van de ‘s’ achter http en het slotje voor de domeinnaam. Bovendien voorkomt u met een SSL-certificaat dat een browser uw website als “onveilig” markeert.

Maar verder zijn SSL-certificaten eveneens aan te raden voor alle remote-toegangen naar Applicaties ‘on-prem’ die op een beveiligde manier moeten gebeuren. Dit kan gaan over SSL-VPN verbindingen, on-prem mail installaties, beveiligde toegang naar de RDS-omgeving of andere toepassingen die lokaal draaien.

  • Beschermen van persoonsgegevens

  • Beveiligde HTTPS-verbinding

  • Extra vertrouwen bij uw bezoekers

  • Beter scoren in Google

Welk SSL-certificaat kan ik best kiezen?

Welk SSL-certificaat hebt u nodig?

Wilt u een website beveiligen, dan hebt u een SSL-certificaat nodig. Hierin bestaan verschillende varianten. Het grootste verschil zit meestal in de validatie. BNS hybrIT kan u adviseren welke optie voor u de beste is.

Domein validatie: Dit certificaat valideert enkel het domein. Daarmee is enkel de verbinding naar uw website beveiligd. Uw bezoeker krijgt geen zekerheid over uw bedrijf. Dit certificaat is voldoende geschikt voor particuliere websites.

Organisatie validatie: Dit certificaat biedt meer zekerheid dan een domein validatie doordat bij deze validatie ook het bedrijf wordt nagetrokken. Maar ondanks dat de bedrijfsgegevens mee opgenomen worden in het certificaat, wordt bij deze validatie het bedrijf niet meer getoond. Vroeger was dit duidelijk zichtbaar doordat de bedrijfsnaam in de browser werd getoond, nu moet er eerst op het certificaat geklikt worden om dit te zien. Dit certificaat kunnen wij aanraden voor publieke websites zonder commerciële functie, maar ook voor bedrijven of webshops.

Uitgebreide validatie: Dit certificaat biedt het meeste zekerheid, doordat het bedrijf grondiger wordt nagetrokken via verschillende externe bronnen. Nadeel is dat het langer duurt om te valideren en ook veel duurder is. Ook hier werd vroeger de bedrijfsnaam in de browser getoond, nu moet er eerst op het certificaat geklikt worden om dit te zien. Dit certificaat raden wij aan voor bedrijven, webshops en andere commerciële websites.

 

Domein Validatie

Beveiligde verbinding voor
niet-publieke websites
SSL1
Activatie binnen enkele uren
Statische Seal
Geen Papierwerk

Organisatie Validatie

Voor publieke websites zonder
commerciële functie
SSL2
Activatie binnen enkele dagen
Dynamische Seal
Beperkt Papierwerk

Uitgebreide Validatie

Voor webshops, banken en
andere commerciële websites
SSL3
Activatie binnen enkele dagen
Dynamische Seal
Uitgebreid Papierwerk

Er zijn twee belangrijke keuzes qua SSL-certificaten: 1. het niveau van validatie van het certificaat en 2. het aantal gedekte domeinen en subdomeinen. Zodoende zijn er nog een aantal bijkomende soorten SSL-certificaten te kiezen onder de bovenstaande certificaten:

Single-Domain certificaat. Zoals de naam al zelf zegt, beveiligt dit type certificaat één specifiek domein met alle bijhorende pagina’s, met uitzondering van de eventuele subdomeinen. Dus als u een SSL-certificaat hebt voor het domein voorbeeld.be, worden ook alle onderliggende pagina’s beveiligd, zoals voorbeeld.be/voorbeeld-1/. Maar subdomeinen zoals myvoorbeeld.be vallen niet onder deze dekking.

Wildcard certificaat. Idem als bij een single-domain SSL-certificaat, beveiligt een Wildcard SSL-certificaat slechts één domein. Maar daarnaast worden eveneens ook alle andere subdomeinen gedekt die bij dat domein horen. Een Wildcard SSL certificaat beschermt aldus het domein inclusief alle subdomeinen, en dit voor een onbeperkt aantal.

Multi-Domain certificaat. Zoals de naam ook hier doet vermoeden is het doel van dit type certificaat net tegenovergesteld aan de vorige optie. Dit certificaat zal juist wel meerdere domeinen beveiligen, maar niet de subdomeinen. Ze zijn ook wel gekend als Subject Alternative Name (SAN) en Unified Communication Certificate (UCC).

Multi-Domain Wildcard certificaat. Het multi-domain Wildcard SSL certificaat combineert het beste van alle bovenstaande features van multi-domain en Wildcard SSL certificaten. Met één zulk certificaat kan je hier dus diverse domeinen inclusief alle subdomeinen beveiligen.

Is een gratis Let’s Encrypt-certificaat even veilig dan een betalend SSL-certificaat?

Een gratis Let’s Encrypt-certificaat is maar 90 dagen geldig, terwijl de betalende certificaten een heel jaar geldig zijn.

Als je bij een Lets Encrypt-certificaat om één of andere reden een hernieuwing over het hoofd ziet, zal plots je SSL-certificaat komen te vervallen. Bij BNS hybrIT ontzorgen wij u. We volgen de hernieuwingen automatisch op voor u, zodat de kans op het vervallen nihil is.

Conclusie: beide certificaten zijn even veilig, tenminste, als u de hernieuwingen zelf goed opvolgd en er geen enkele vergeet.

Let wel: het gratis Let’s Encrypt-certificaat heeft een mindere reputatie net omdat het gratis en laagdrempelig is, en daarom ook graag door hackers gebruikt wordt.

Wat zijn de voordelen van een SSL-certificaat te bestellen bij ons?

Wij helpen u met de juiste keuze van het certificaat.  We begeleiden u in de volledige procedure van aanvraag tot installatie op de server. Kortom, wij ontzorgen u en jaarlijks wordt het certificaat opnieuw aangevraagd en geïnstalleerd.

  • Onze SSL-certificaten worden geleverd door SECTIGO (COMODO), een hoogst betrouwbaar bedrijf, specialist in internetbeveiliging.
  • Onze helpdesk helpt u bij vragen en de juiste keuze van het certificaat voor uw bedrijf.

Neem contact met ons op voor meer informatie of hulp bij de keuze van uw certificaat.

6 redenen waarom u best een SSL-certificaat aanschaft

Geef hackers geen kans

De communicatie tussen uw website en uw bezoeker is beveiligd.
– Bevestiging dat het een echte website betreft en niet een nagemaakte phishing website.
– Beveiligd gevoelige data zoals kredietkaarten en andere betaalgegevens.
– Beschermd inloggegevens en wachtwoorden.
– Uitgewisselde data kunnen niet gewijzigd noch onderschept worden.

Creëer extra vertrouwen

Bij de meeste browsers is het SSL certificaat een standaard vereiste. De websites die dit niet in hun bezit hebben krijgen de melding “onveilig”.

– een slotje wordt toegevoegd in de browser
– Er wordt een “s” toegevoegd aan http(s)://

Versterk uw positie in de Google ranking

Dankzij goede, waardevolle content komt u hoger in de google ranking. Toch is dit niet de enige succesfactor. De algoritmes van Google filteren namelijk ook op veiligheid. Het is dus zeker een goede stap om te zorgen dat ook dit in orde is zodat uw ideale klant u gemakkelijker kan terugvinden.

Verhoog de verkoopcijfers van uw webshop

Men wordt steeds waakzamer wanneer het op veiligheid en privacy aankomt. Het hebben van een SSL-certificaat helpt om deze angst te vervagen, uw bezoekers zijn sneller gerust, en haken daardoor minder af bij het aankoop- en betaalproces.
Zeker bij een SSL-certificaat met uitgebreide verificatie, waarbij ook uw bedrijfsnaam geverifieerd werd, is de bezoeker sneller overtuigd van uw identiteit.

Geef uw website een snelheidsboost

Met HTTPS kan je werken met het HTTP/2 protocol, deze heeft een focus op de laadsnelheid van uw website, wat er voor zorgt dat uw website een hogere score krijgt. En een hogere score betekent dan ook weer een hogere ranking in zoekmachines zoals Google.

Stel uw bezoekers extra gerust met een Trust Seal

Men wordt steeds waakzamer wanneer het op veiligheid en privacy aankomt. Meestal zijn bezoekers zeer beschermend over hun persoonlijke gegevens en dat is natuurlijk terecht. Wij bieden SSL-certificaten van SECTIGO aan, waardoor u een ‘Trust Seal’ ontvangt om op uw pagina te plaatsen. Hierdoor vervaagt deze angst al snel.

Andere Datacenter – Cloud oplossingen

Referenties

We helpen met uw hardware, integreren technologie en maken software op maat zonder compromis