Begin uw dag met een stevig ontbijt, een leerrijke sessie en een frisse kijk op uw ICT-omgeving. Op één voormiddag bent u weer helemaal mee en kan u uw werkdag ’s middag hervatten. Dat is het concept van onze Smart Breakfast sessies.

Op woensdag 19 september organiseren we reeds de tiende editie en behandelen we twee interessante onderwerpen. We steken van wal met het Einde van het ISDN-netwerk en de alternatieve oplossingen die u heeft, afhankelijk van uw huidige telefonie-infrastructuur en budget. Na de pauze belichten we de nieuwe samenwerkingsomgeving Microsoft Teams, inclusief een live demonstratie.

Het ISDN-netwerk stopt! Wat nu?

Maakt u nog gebruik van een traditionele telefoonlijn om te telefoneren? Hoog tijd om over te schakelen naar een alternatief.

Omwille van een steeds toenemende vraag aan snelheid, flexibiliteit en functionaliteit, dringt een modernisering van het telecommunicatienetwerk zich op. Dit heeft ertoe geleid dat alle operatoren de dienstverlening van het ISDN-netwerk geleidelijk aan stopzetten. Dit geldt voor alle type ISDN aansluitingen. Maakt u gebruik van zo een verbinding? Dan gaat u best op zoek naar een alternatief, want na 1 september 2019 is het onvermijdelijk gedaan met ISDN. Afhankelijk van uw huidige situatie, adviseren wij u te kiezen voor een oplossing die past bij uw toekomstplannen.

Wist u dat…

… u niet noodzakelijk moet overstappen naar een nieuwe VoIP-centrale?

… u zonder problemen uw huidige PABXtelefooncentrale kan blijven gebruiken?

… u uw huidige telefoonnummers kan blijven gebruiken?

Heeft u onlangs geïnvesteerd in een nieuwe telefooncentrale? Geen probleem, met de installatie van een IP-adapter kan u zonder problemen verder. Een IP-adapter zorgt ervoor dat uw huidige centrale kan communiceren met de nieuwe IP-infrastructuur van Proximus.

IP-adapter

Voordelen:

Beperkte investering

Schaalbare oplossing

Gegarandeerde dienstverlening

Betrouwbaar en veilig

Door de hoge mate van flexibiliteit, spitsen meer en meer operatoren zich toe op het aanbieden van Voice over IP (ook wel SIP genoemd). Kiest u voor deze optie, dan maakt u geen gebruik meer van een traditionele telefoonlijn, maar gebruikt u uw internetconnectie om uw telefoongesprekken over te versturen.

VoIP-centrale

Voordelen:

Meer functionaliteit

Grotere flexibiliteit & capaciteit

Voordelige tariefplannen

Netwerkuniformiteit

Nummerportabiliteit binnen de onderneming

Inschrijven?

Inschrijven is helaas niet langer mogelijk, aangezien het evenement inmiddels heeft plaatsgevonden. We zetten onze informatieve bijeenkomsten voort onder de nieuwe naam “Focus in the Morning-sessies” Als u geïnteresseerd bent in deelname aan deze sessies, kunt u zich nu inschrijven via ons contactformulier.

Mocht u nog vragen hebben over een specifiek ICT-onderwerp, laat het ons gerust weten. We staan open voor suggesties en behandelen mogelijk uw onderwerp tijdens een van onze volgende sessies. Dank voor uw interesse en we kijken ernaar uit u te verwelkomen bij onze toekomstige evenementen.

Microsoft Teams

Samenwerken vanop afstand was nog nooit zo eenvoudig.

Laten we beginnen met het grootste voordeel van deze nieuwe tool, het zit standaard in uw O365 pakket! Waarom er dan geen gebruik van maken? Met Teams heeft Microsoft een gebruiksvriendelijk platform ontwikkeld waarmee collega’s efficiënt kunnen samenwerken ongeacht waar ze zich bevinden. Ze zijn erin geslaagd om een hechte online werkomgeving te simuleren.

 
Tijdens deel 2 van onze sessie verwelkomen we Delphine Preyers, Modern Workspace Ambassador SMB @ Microsoft, om ons aan de hand van een live demo deze nieuwe tool uit de doeken doen.

Waarom is Microsoft Teams interessant voor mijn organisatie?

1. Bespaar tijd met het opsporen van bestanden

Uw medewerkers werken goed samen, maar het zijn ook mensen die bestanden op hun eigen manier organiseren. Met Microsoft Teams delen werknemers een “werkruimte”, wat in wezen een gemeenschappelijke digitale omgeving is die is toegewijd aan het project. Belangrijke bestanden kunnen diep in een doolhof van mappen worden begraven, maar ze zijn direct toegankelijk vanuit de werkruimte, zonder tijdrovende zoekopdrachten.

2. Werk samen in realtime

Als uw werknemers de versiebeheerfuncties in Office 365 gebruiken, zijn ze al een stap voor op het spel, maar door de chatfunctie en de mogelijkheid om in realtime aan documenten te werken, helpt Teams om nog een stap verder te gaan. Iedereen kan getuige zijn van veranderingen als ze zich voordoen, ongeacht waar ze zich bevinden. Zelfs als medewerkers zich niet in een officiële online vergadering bevinden, kunnen ze chat-gesprekken met hun wijzigingen en resultaten bekijken, zodat ze geen stappen terug nemen tijdens het samenwerkingsproces.

3. Krijg toegang tot chatgeschiedenis voor context

Een onbeperkt aantal vergaderingen en informele gesprekken dragen bij aan de voltooiing van een project. Helaas, zelfs wanneer iedereen aantekeningen maakt, kunnen ze belangrijke details verkeerd interpreteren of geheel missen. Teams behoudt automatisch de geschiedenis van alle chats. Zelfs als u een chat hebt bijgewoond, kunt u ernaar verwijzen – en zelfs eerdere versies van documenten. Deze geschiedenis is van onschatbare waarde als je de details juist wilt hebben en anderen up-to-date wilt houden.

4. Pas de Teams-omgeving aan voor volledige toegang tot de benodigde apps

Natuurlijk hebben teamleden direct toegang tot het brede scala aan Microsoft-tools die ze dagelijks gebruiken om hun werk te doen. Maar u wilt niet dat ze de werkruimte van Teams moeten verlaten wanneer ze externe apps moeten gebruiken. U kan deze eenvoudig aan de werkruimte toevoegen.

5. Krijg betrouwbare beveiliging voor alle teamleden

U hoeft de beveiliging niet op te geven, alleen omdat meerdere gebruikers toegang hebben tot de werkruimte van Teams. Office 365 biedt al de geavanceerde cloudbeveiliging die u van Microsoft verwacht. En u kunt uw eigen beveiliging instellen binnen elke Teams-werkruimte om alle benodigde informatie te bieden, terwijl vertrouwelijke informatie privé blijft, van persoon tot persoon.

Wanneer?

Woensdag 19 september van 8u tot 12u

Waar?

De sessie gaat door in de Essec Group Zaal in de gebouwen van VOKA Limburg, Gouverneur Roppesingel 51, 3500 Hasselt. Er is voldoende parking voorzien aan de gebouwen die tevens toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

VOKA_LIMB_LOGO_RGB

Agenda

8u:Ontvangst/ontbijtbuffet
8u30 – 9u30:Deel 1 – Het Einde van ISDN


Patrick Swinnen


Dirk Geerits

 • Waarom stopt ISDN?
 • Wat betekent dit voor uw organisatie?
 • Wat is een SBC en heeft u dit nodig?

Een oplossing voor elk scenario:

 • Scenario 1: U wil uw huidige PABX behouden
 • Scenario 2: U wilt uw PABX vernieuwen
 • Scenario 3: PABX vernieuwen in complexe omgevingen
 9u30 – 9u45:Pauze
9u45 – 10u45u:Deel 2 – Microsoft Teams

Delphine Preyers

Interne communicatie gaat verder van Voice alleen. Vraag dat maar aan Delphine Preyers, Modern Workspace Ambassador SMB @ Microsoft. Zij komt ons toelichten hoe collega’s flexibel kunnen samenwerken en (video)chatten via Microsoft Teams. Op afstand samenwerken met meerdere personen op eender welk moment, was nog nooit zo eenvoudig.

 • Communiceer via (video)chat, vergaderingen en telefoongesprekken
 • Alle inhoud, hulpmiddelen, personen en gesprekken zijn beschikbaar in de teamwerkruimte
 • Profiteer van ingebouwde toegang tot SharePoint, OneNote en Planner
 • Werk direct vanuit de app aan documenten
 • Zorg met Teams dat u beschikking hebt over uitgebreide planningsfuncties en ad-hoc-1-1- en groepsbellen

      

10u45 – 11u15Netwerkmoment
11u30Einde