Alles begint bij het datacenter, de centrale motor van uw ICT-infrastructuur. BNS gaat uit van een resultaat in plaats van een technologiegedreven aanpak. Het enige wat telt is een maximale beschikbaarheid van uw applicaties, op ieder moment toegankelijk, vanop eender welke plaats.

BNS bedient vanuit haar ontdubbelde datacenters uw Trusted Cloud-oplossingen. Samen bepalen we welke data in de Cloud thuishoort, en welke in uw eigen omgeving. Hebt u een Private datacenter nodig? Wij bouwen het!

 • Ontdubbelde datacenters

  Maximale beschikbaarheid met een bedrijfszekerheid van 99,99% dankzij volledig ontdubbelde datacenters

 • Private datacenter nodig? Wij bouwen het!

  Liever een on-site datacenter? Het bouwen van krachtige en geconsolideerde datacenters is al vele jaren een specialiteit van Essec-BNS.

 • Trusted Cloud-oplossingen

  Uw systemen zijn optimaal beschermd in ons datacenter. Maximale beveiliging dankzij firewalling, anti-malware, encryptie, patch management en ontdubbeling. De Trusted Cloud is de gedroomde oplossing voor al uw toepassingen.

Met applicatiehosting worden uw eigen applicaties niet op uw server geïnstalleerd, maar op een server in het datacenter van BNS. Via een internetverbinding maakt u en/of uw relaties gebruik van deze applicaties alsof ze op uw eigen server zouden staan.

Applicatiehosting biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van het eigen server met applicatiesoftware:

 • Geen investering in servers. U betaalt alleen een vast maandelijks bedrag
 • Continuïteit gewaarborgd door plaatsing in een professioneel DataCenter
 • BNS zorgt voor assistentie en onderhoud van de infrastructuur
 • Flexibiliteit: u kan snel gebruik maken van extra capaciteit
 • Geen zorgen over security aspecten van externen op uw netwerk

Een Virtual Server / Virtual Private Server (VPS) geeft net dat ietsje meer vrijheid en veiligheid dan bij een shared hosting pakket.

Een Virtual Private Server (VPS) is een virtuele server binnen een serverplatform. Ideaal als goedkoper alternatief voor een dedicated server. Met een Virtual Private Server heeft u een virtuele omgeving die volledig gescheiden is van de andere gebruikers van het platform. Deze scheiding vindt plaats door speciale virtualisatie software.

Het grote voordeel van een Virtual Private Server is de schaalbaarheid en flexibiliteit van de omgeving, de Virtual Private Server groeit met u mee en u hoeft niet vooraf te investeren in capaciteit die u initieel niet nodig heeft!

BNS biedt vanuit haar datacenter een volledig centraal beheerde internet based back-up oplossingen voor grote hoeveelheden data. Om grote hoeveelheden data over het internet te kunnen back-uppen, moeten we specifieke technologieën gebruiken zoals de-deplucatie.

De-duplication gaat ervoor zorgen dat enkel de gewijzigde datablocks worden gebackupped. Je kunt het vergelijken met een incrementele back-up, maar in plaats van alle gewijzigde files te backuppen, gaan we de gewijzigde datablocks backuppen.

Met deze back-up oplossingen simuleren we een klassieke tape autoloader, die kan samenwerkt met uw huidige back-up software. Aan uw huidige back-up proces moet er dus niets wijzigen. Ook het terugzetten van data kan vanaf deze autoloader, aan LAN snelheid.

Via replicatie software gaan we enkel de gewijzigde blocks vanuit uw locatie kopiëren naar het datacenter van BNS waardoor we slechts een beperkte bandbreedte nodig hebben voor de replicatie. Op beide locaties hebben we een volledige back-up van uw omgeving. De eerste back-up zal opgeslagen worden op een USB harde schijf. In het geval dat er zich een ’disaster‘ zou voordoen, zal de data ook weer via een USB harde schijf ter beschikking gesteld worden.

Alle Datacenter – Cloud oplossingen

Referenties