Steylaerts customer case

ICT-infrastructuur bezorgt Groep JAM pole position in customer centricity

Continue connectivity

Automotive technology accelereert razendsnel. Vandaag de dag is uw wagen een rijdende computer. Dat levert heel wat voordelen op. Uw dashboard visualiseert alle info om duurzaam te rijden, kosten tot een minimum te reduceren en tijdig op onderhoud te gaan. Vergelijk uw ICT-infrastructuur met een wagen. Voor een feilloze werking zijn regelmatig check-ups nodig. Maar om de zoveel tijd gaat u best binnen voor een groot onderhoud.

Groep JAM komt net uit de pits. Nico Coun, ICT-manager van de toonaangevende Mercedes-Benz-concessiehouder met 5 Limburgse vestigingen: “De toenemende digitalisering in onze sector stelt hoge eisen aan onze infrastructuur. De (bestel)wagens en trucks van onze klanten blijven constant connected met onze systemen. Die connectivity verloopt remote via een externe dataketen van Mercedes-Benz . Maar onze uitgebreide DMS-systemen, ERP, boekhouding, HR, voorraadbeheer en diverse applicaties beheren we zelf.”

“Een doordachte ICT-infrastructuur en gespecialiseerde expertise garanderen ons een pole position in customer centricity.”

Nico Coun, ICT-manager Groep JAM

Over Groep JAM

Groep Jam is de grootste Limburgse dealer van Mercedes-Benz, Mercedes-AMG en smart met 5 vestigingen in Hasselt, Bree, Lommel en Dilsen-Stokkem. Sinds eind 2019 rijdt Groep JAM onder de vlag van het Franse familiebedrijf Groupe Maurin, een internationale speler met 22 automerken en meer dan 100 vestigingen. Met die strategische move garandeert Groep JAM de toekomst van haar concessies en haar 200 medewerkers.

Customer centricity

“Met droomwagens die zijn uitgerust met de meest gesofisticeerde technologie, kunnen we in onze dagelijkse werking niet achterblijven. Digitaal is de motor die ons drijft. Als automotive groep zetten we onze technologie voluit in op customer centricity. Het hele verkoopproces, adviezen op maat, offertes, contracten, fleetinfo, facturatie, support en service na verkoop zijn digitaal gestuurd. Zelfs onderhoud van bedrijfsvoertuigen wordt gefilmd en digitaal gecommuniceerd, inclusief uitleg en advies voor onze klanten.”

Groep Jam

“Digitaal is onze motor. Via slimme technologie zet Groep JAM voluit in op customer centricity.”

 

Intelligente data storage

Alle digitale activiteiten vanuit de 5 Groep JAM-vestigingen leveren massa’s data op. Data die af en toe acuut op de rem van het ICT-systeem stonden. Het resultaat waren vertragingen in interne workflows. Snelle, slimme wagens in de showroom en een traag werkende infrastructuur? Dat kan niet. Dus voerde BNS een uitgebreide audit van de infrastructuur uit.

Nico Coun: “Die audit leverde ons een transparant zicht op onze behoeften én uitbreidingsmogelijkheden. Op basis daarvan opteerden we voor installatie van de HPE Nimble Storage. Daarmee kiezen we nu voor onze toekomst. Ik vergelijk het intelligente storageplatform graag met de technische prestaties van onze sportieve Mercedes-AMG-lijn. Want 99,9999% gegarandeerde stabiliteit en beschikbaarheid van capaciteit, een zelf oplossend vermogen in 86% van de gevallen en 79% lagere operationele storagekosten zijn cijfers die overtuigen.”

 

De IT-audit leverde ons een transparant zicht op onze behoefte én uitbreidingsmogelijkheden. Op basis daarvan opteerden we voor installatie van de HPE Nimble Storage.

Ook nood aan een IT-audit? Contacteer ons.

 

“Snelle, slimme wagens in de showroom vereisen snelle en intelligente storage.”

 

HPE Nimble Storage

Een vlotte en kostenefficiënte interne werking

Nico Coun: “Onze toepassingen werken met de HPE Nimble Storage méér dan vlot. Ons op maat ontwikkelde dashboard biedt bovendien cruciale informatie. Het gaat er niet altijd om meer en meer pk’s onder de motorkap te steken. We bekijken ons hele systeem integraal. Onlangs detecteerden we bijvoorbeeld een piek in dataverbruik. Wat bleek? Een van onze apps functioneerde niet optimaal. Dat hebben we door concrete data efficiënt kunnen oplossen. Met de nieuwe storage werken onze medewerkers niet alleen vlot en klantgericht, maar blijven we ook kostprijs technisch in de driver’s seat.”

Groep Jam

“Met de HPE Nimble Storage werken onze medewerkers niet alleen vlot en klantgericht, maar blijven we ook kostprijs technisch in de driver’s seat.”

Gespecialiseerde co-piloot voor ‘speciallekes’

Groep JAM heeft een eigen ICT-team in de pits. Maar voor innovaties en ‘speciallekes’ is een (externe) copiloot geen overbodige luxe. Nico Coun: “Voor een optimale werking is het belangrijk dat we kunnen vertrouwen op een partner die met ons meedenkt, die voeling heeft met onze business en wéét wat we nodig hebben. Ook al is dat soms iets anders dan ik in eerste instantie dacht.” (lacht)

 

“Al meer dan 10 jaar kunnen we rekenen op de ICT-professionals van BNS.”

 

“Al meer dan 10 jaar rekenen we daarvoor op BNS. Mini-cellen met specifieke specialisaties geven ons eigen ICT-team continu support. En ja, af en toe moet ik op basis van de feedback en expertise mijn professionele mening herzien. Maar dat is net wat ik apprecieer. BNS stapt mee in onze wagen en navigeert vakkundig tijdens de rit. Uit de bocht vliegen is uitgesloten.”

Nico Coun besluit tevreden: “Noem onze samenwerking met BNS gerust hybride. Hun betrouwbare ICT-infrastructuur en uitzonderlijke expertise zijn de perfecte combinatie voor een optimale digitale werking van onze Mercedes-Benz-concessies.”

 

Ook ICT-expertise nodig?

Heeft uw ICT-team ook soms handen te kort?
Of kan u hulp gebruiken bij het opstellen van een future proof ICT-plan?

Haal een ICT-specialist in huis
en krijg hulp waar en wanneer u het nodig heeft.

ICT-specialist BNS hybrIT
 
 

Toegepaste oplossingen

Bij deze referentie zijn volgende oplossingen toegepast:
Data & IT
Data-infrastructuur
Maak een afspraak

Andere referenties

Alle referenties