Hoe de webshops van McFarthingbowl de wereld veroveren.

De webshops van McFarthingbowl, re-enactmentshop.com en militariawinkel.com, barsten van historisch geïnspireerde outfits en uitrustingen van de oudheid over de middeleeuwen en Napoleontische periode tot de wereldoorlogen. Vanuit hun thuisfront in Ravels promoten zaakvoerders Tim en Marije Stam hun uit de hand gelopen hobby wereldwijd. Dat smeekte om een strategische, efficiënte webshop. BNS trok de strijdbotten aan en stapte enthousiast mee het slagveld op. Ten aanval!

Digitale partner in crime

Marije: “Re-enactment is een niche wereld. Onze klanten zijn particulieren die zich graag inleven in historische gebeurtenissen, maar ook filmproducenten, theatergezelschappen en (oorlogs)musea. Wij moeten het dus hebben van gerichte bezoeken. In het begin presenteerden we onze collectie replica’s via foto’s op de site. Maar efficiënt was dat niet. Dus gingen we rond de tafel zitten met BNS, onze digitale partner in crime.”

Custom made webshop

Tim: “BNS goot onze items in een echte webshop. Eerst een eenvoudige versie. Maar door de positieve ervaringen daarmee lieten we die shop al snel custom made uitbouwen in WooCommerce technologie. Onze uitgebreide webshop werkt nu moeiteloos in 4 talen, is responsive, mobile friendly, heeft een gesofisticeerde filtering van zoekresultaten, accepteert online betalingen, maakt automatisch pakbonnen voor de koerierdienst, factureert automatisch, stuurt stock alerts en geautomatiseerde mails. Het is de meest functionele webshop in onze niche markt.”

Re-enactmentshop_webshop

Voordelen van een custom made webshop

Uitgebreide functionaliteiten

Gesofisticeerde productfilters

100% automatisatie mogelijk

Klik hier voor meer info.

Ready-to-use webshop

Tim: “In volle coronacrisis kwam daar een tweede webshop bij voor onze originele oorlogsartikelen. Het virus hakte namelijk genadeloos in op de internationale beurzen en events waar we deze items aan de man brengen. Alles viel stil. Geen events meer. Geen beurzen meer. Dus wilden we snel schakelen met een digitaal alternatief voor onze collectie authentieke oorlogsitems.”

Marije: BNS versterkte onze rangen met een ready-to-use webshop format (Focusshop, red.). Amper 2 weken later (!) stond de gloednieuwe www.militariawinkel.com online. Een trendy design, gebruiksvriendelijke werking, snelle implementatie én budgetvriendelijk: deze webshop was een life saver.”

Voordelen van de instap-FocusShop

Binnen enkele dagen online

Gemakkelijk zelf te beheren

Van basispakket tot 100% geautomatiseerd

Klik hier voor meer info.

Automatisatie met een persoonlijke touch

Beide webshops tackelen heel wat workload voor Tim en Marije. Tim: “Gedaan met constant voorraad checken in de winkel en handmatig bestelbevestigingen en facturen maken. Nu krijgen we ruimte voor de écht belangrijke dingen. Zoals een persoonlijke service. Een vest besteld die 2 maten groter is dan de broek? Dat dubbelchecken we om zeker te zijn. Daarmee vermijden we returns. Bij elke bestelling gaat ook een kleine attentie mee. Dat maakt het uitpakken nóg leuker voor onze klanten.”

Online marketing support

Maar met de webshops stopt de online ambitie van Time en Marije niet. Tim: “Er is nog zoveel potentieel binnen en buiten Europa. BNS gooide een online marketingstrijdplan op tafel om onze naambekendheid te vergroten en nieuwe klanten aan te trekken. Google Ads, review-software, datarapportage, e-mailmarketing, marketing automation en een custom made loyalty program. De klantervaring staan steeds centraal. Onze klanten houden van beleving, daarop zetten we dus extra in.

Meer over online marketing

Allround expertise met modulaire implementatie

Tim besluit: “De evolutie die we dankzij de allround digitale expertise van BNS doormaakten, is onvoorstelbaar. Hoe eigenwijs zijn we geweest door lang alles zelf te willen doen. Met onze professionele webshops loopt alles zoveel vlotter nu. Onze klanten kunnen uitgebreid in onze collecties snuisteren en vinden snel wat ze zoeken. Ook ons werk is zoveel efficiënter en aangenamer. En dit is nog maar het begin.” Let the battles begin!

Wilt u ook een webshop die perfect aansluit bij uw behoeften?


Wilt u uw producten online verkopen, maar weet u niet waar te beginnen? Of wilt u uw bestaande webshop naar een hoger niveau tillen met meer mogelijkheden en functionaliteiten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!
Of u nu een eenvoudige of een geavanceerde webshop wenst, wij zorgen ervoor dat deze snel, gebruiksvriendelijk en veilig is. Met onze uitgebreide expertise ontwikkelen we in geen tijd een op maat gemaakte webshop voor u!

Toegepaste oplossingen

Bij deze referentie zijn volgende oplossingen toegepast:
Software & Applications
Maak een afspraak

Andere referenties

Alle referenties