On the road met Smeets & Zonen: digitale snelweg naar internationaal succes

Truckersdromen worden werkelijkheid bij Smeets & Zonen. Sinds 1976 focust deze logistieke mastodont zich op import, export en ombouw van tweedehands voertuigen. Trucks, trekkers, opleggers, aanhangwagens, maar ook heftrucks, laad-, graaf- en landbouwmachines, bussen, bestelwagens en auto’s vinden vlot hun weg naar een sterke internationale afzetmarkt. De uitzonderlijke werkzaamheden en snelheidseisen stellen Smeets & Zonen voor belangrijke uitdagingen. Uitdagingen waarvoor BNS vakkundig de poorten opent.

 

Digitale snelweg naar diverse verkoopsites

Rij binnen op de nieuwe bedrijfssite van Smeets & Zonen in Bree en het is meteen duidelijk. Met een constante doorstroom van meer dan 1000 units in stock beweegt hier heel wat. Snelheid en efficiëntie zijn daarbij cruciaal. Een nieuw voertuig internationaal te koop aanbieden? Met onze digitale expertise lukt dat sneller dan het voertuig zelfs maar parkeren op het terrein.

Voortaan registreert Smeets & Zonen namelijk alle voertuiginformatie en beeldmateriaal in 1 unieke productfiche. Gespecialiseerde software stuurt die fiche via een digitale snelweg automatisch naar diverse zoekertjessites. Heeft een voertuig een update nodig? Eén eenvoudige aanpassing in de centrale productfiche volstaat. Tijdrovende administratie en rendementsverlies parkeren we zo vakkundig.

Eén eenvoudige aanpassing in de centrale productfiche volstaat. Tijdrovende administratie en rendementsverlies parkeren we zo vakkundig.

Stap 1: productsticker scannen

Smeets&Zonen

Stap 2: productinformatie toevoegen

Smeets&Zonen

Stap 3: Losse onderdelen fotograferen

Smeets&Zonen

Stap 4: Controleren en online plaatsen

Smeets&Zonen

Efficiënt stockbeheer met integratie in de boekhouding

Diverse bandentypes, originele onderdelen, professionele onderhoudsproducten: de stock in de magazijnen van Smeets & Zonen is gi-gan-tisch. Hier efficiënt overzicht over houden is… wel, eenvoudig. Tenminste, met onze op maat ontwikkelde mobiele applicatie. Die app centraliseert alle informatie over de exacte locatie van de geregistreerde items, de specifieke eigenschappen, geschiedenis en status ervan. Dreigt er een voorraadtekort? Via de app bestelt u meteen nieuwe stock. Geen voorraadproblemen meer, geen taalbarrières, maar een efficiënt beheer mét directe integratie in de boekhouding.

Overzicht aan de hand van QR-codes

Elk item opnemen in de database

Snel en correct magazijnbeheer

Opgeruimd
staat netjes!

Slimme mobiliteit, snelheid en veiligheid op de werkvloer

Zoveel voertuigen, zoveel onderdelen, zoveel werkzaamheden op de werkvloer. Dat vereist een doordachte organisatie. Daarvoor introduceerde BNS een slimme centrale IT-infrastructuur.

Een digitale database stelt alle bedrijfsinformatie op élke locatie in real time beschikbaar. Heen en weer lopen naar een vast werkstation? Niet meer nodig. Medewerkers verwerken hun administratie direct op hun eigen werkplek. Een duidelijke toewijzing van verantwoordelijkheden en taken reduceert eventuele stresssituaties ook gevoelig. En het neveneffect van zoveel efficiëntie? Meer werkplezier én een veiligheidsboost op de werkvloer.

 

De digitale database stelt alle bedrijfsinformatie op élke locatie en in realtime beschikbaar. Meer efficiëntie zorgt voor meer werkplezier én een veiligheidsboost op de werkvloer.

Monitor de status van alle werkorders

Beperk frustraties op de werkvloer

Verkort de reistijden van uw personeel

Biedt uw werknemers een veilige werkomgeving

Optimale bereikbaarheid en veilige communicatie, op élke locatie

Inbegrepen in die eigen centrale IT-infrastructuur: een geïntegreerde communicatie-app. Alle werkgerelateerde contacten verlopen via chat of telefonisch. Daarmee combineert Smeets & Zonen slim de voordelen van een persoonlijk mobiel toestel met die van een bureautoestel, zonder extra abonnementen of sim-kaarten. Is een medewerker even niet beschikbaar? Dan schakelt de communicatie-app de oproep automatisch door naar een ander teamlid. Verzonden informatie en bestanden blijven ook altijd 100% veilig van externe blikken.

De slimme communicatie-app houdt alle medewerkers – ook mobiele medewerkers met slechte ontvangst – steeds close by. Hoe groot uw site en hoe divers uw team ook is.

Ook op plaatsen met slechte ontvangst

Direct messaging of rechtstreeks bellen

Altijd en overal bereikbaar zonder abonnement

Biedt uw werknemers een veilige werkomgeving

Ook een applicatie nodig?

Bij BNS ontwikkelen we al meer dan 20 jaar gebruiksvriendelijke Windows-mobile, iPhone, iPad & Android apps.

Bel +32 11 858 851 of klik hieronder voor meer info over App-development

 
 

Toegepaste oplossingen

Bij deze referentie zijn volgende oplossingen toegepast:
Data & IT
Data-infrastructuur
Software & Applications
Maak een afspraak

Andere referenties

Alle referenties