Dagelijks zijn we in de weer om onze klanten te beschermen tegen diverse digitale virussen. In deze moeilijke tijden willen wij u ook helpen om uw kantooromgeving vrij te houden van het coronavirus. Telefoontoestellen, toetsenborden, muizen en printers komen met veel mensen in contact en zijn traditioneel gezien broeihaarden voor bacteriën en virussenWe raden daarom iedereen aan om onderstaande richtlijnen in acht te nemen tijdens het reinigen van uw toestellen op de werkvloer.

  1. Draag wegwerphandschoenen tijdens het reinigen en desinfecteren. 
  2. Schakel het apparaat uit, trek het netsnoer uit en/of verwijder de batterijen. 
  3. Koppel alle externe apparaten los. 
  4. Bevochtig een microvezeldoek met reinigingsmiddel. Gebruik geen papieren tissues of toiletpapier. De doek moet vochtig zijn, maar niet druipnat. 
  5. Spuit geen vloeistof rechtstreeks op het apparaat. 
  6. Veeg met de vochtige doek voorzichtig over de te reinigen oppervlakken. Vermijd druppelvorming op toetsenborden, beeldschermpanelen of USB-poorten. 
  7. Begin met het beeldscherm of het bedieningspaneel en eindig met eventuele flexibele kabels, zoals stroom-, toetsenbord- en USB-kabels. 
  8. Veeg bij het reinigen van een beeldschermen of bedieningspanelen van de bovenkant van het scherm naar beneden. 
  9. Zorg ervoor dat de oppervlakken volledig zijn opgedroogd voordat u het apparaat opnieuw inschakelt.  
  10. Handschoenen moeten na elke reiniging worden weggegooid. Maak de handen onmiddellijk schoon nadat de handschoenen zijn verwijderd. 

Lees ook onze ICT-security white paper met 19 tips om uw bedrijfsinfrastructuur te beveiligen tegen ‘digitale virussen’. Download deze gratis via onderstaande link.