De expansieve Belgische bedrijvengroep Rofix heeft een Microsoft CRM-oplossing in gebruik. Deze applicatiesuite levert een meetbaar competitief voordeel op, bevestigt Koen De Coninck, Algemeen Directeur, Rofix.

Dynamisch bedrijf zoekt rendabele CRM-oplossing

Rofix, specialist in radiatorbevestigingen en bevestigingstoebehoren voor verwarming, verluchting en sanitair, is in amper 30 jaar gegroeid tot een internationaal concern. Naast de hoofdzetel in België, bezit het bedrijf productie-eenheden in Polen en China. De export naar de Oost-Europese landen, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en de VS zit in de lift. In België, Nederland en Polen is Rofix al marktleider.

“Kortom, een jong, internationaal bedrijf dat dynamiek en flexibiliteit nastreeft in alle productieprocessen en in elk stadium van de klantenrelatie”, zegt Koen De Coninck. IT is belangrijk bij Rofix, al ligt de nadruk op efficiëntie en rendabiliteit, zonder franjes. “Wij verkiezen gestandaardiseerde oplossingen van bekende providers met een uitstekende staat van dienst.”

Johan Croimans, Development Engineer, verduidelijkt:

“Het Access ERP-pakket draait op twee HP ProLiant ML350 servers. Voor het klantenbeheer hebben wij gekozen voor de Microsoft CRM-oplossing, die naadloos aansluit op de andere Microsoft-software.”

Sofie Lambrechts, Financial Controller, ziet de CRM-oplossing van Microsoft als de juiste investering.

“We beheersen het klantenrelatieproces uitstekend. Dat is een voorwaarde voor een vlotte implementatie van een CRM-oplossing .”

Microsoft Dynamics™ CRM handelt klachten systematisch af

Rofix implementeerde Microsoft CRM op eigen kracht. Doorgaans wordt CRM beschouwd als een dure en complexe toepassing.

“De Microsoft CRM-oplossing is echter veel toegankelijker,”

verklaart Koen De Coninck.

“Wij gebruiken Microsoft CRM voor de registratie van elk klantencontact. De klachtenafhandeling verloopt ook via deze applicatie. De complete procedure is sterk vereenvoudigd en deels geautomatiseerd”,

zegt Johan Croimans.

“Een aanzienlijk voordeel is de koppeling van Microsoft CRM met de vertrouwde omgevingen van Microsoft Office en Outlook. Omdat wij de klanteninformatie concentreren op één plaats, hebben alle gebruikers steeds toegang tot alle gegevens via Outlook Client.”

Voor de integratie heeft Rofix BNS onder de arm genomen, na een kritisch onderzoek van de aanbieders. Troeven van deze leverancier waren een grote vakkennis, inzet en beschikbaarheid, alsook onberispelijke service.

Conclusie

Dankzij Microsoft Dynamics CRM heeft Rofix de doorlooptijd van de klachtenafhandeling drastisch ingekort. Koen De Coninck besluit:

“De integratie door BNS verliep opperbest. Ook het onderhoud is gestroomlijnd zodat wij onze aandacht volledig kunnen richten op de productie en klantenservice. De combinatie Rofix-BNS-HP-Microsoft presteert uitstekend.”

Toegepaste oplossingen

Bij deze referentie zijn volgende oplossingen toegepast:
Data & IT
Software & Applications
Maak een afspraak

Andere referenties

Alle referenties