Wat heeft het klimaatplafond van het KBC-gebouw in Leuven gemeen met de verhoogde vloer van de perszaal van de Russische president? Beide werden geplaatst door Group Jansen. Het bedrijf is marktleider in België op het vlak van de binnenafwerking van gebouwen, maar speelt ook internationaal steeds meer mee.

Tijd voor vernieuwing

Een bedrijf met ambitie zorgt best voor een IT-infrastructuur die kan meegroeien. Bij Jansen werd vorig jaar dan ook beslist om de twaalf servers op het hoofdkantoor in Meeuwen te vervangen.

“Een dergelijk project lokt natuurlijk heel wat aanbieders,”

vertelt Erwin Witters, IT-coördinator bij Group Jansen,

“en dan komt het erop aan er één te vinden die je kunt vertrouwen. Een jaar eerder had Essec onze mailserver vervangen. De bekwaamheid van hun technisch personeel was ons toen niet ontgaan.”

Erwin Witters:

“Dankzij de nieuwe infrastructuur kunnen onze werknemers nu uiterst vlot gebruik maken van remote access. Vanop gelijk welke plaats kunnen ze inloggen op het netwerk en werken alsof ze zich op kantoor bevinden. We merken dat daar met veel enthousiasme gebruik van wordt gemaakt.”

Performantie en veiligheid

De nieuwe infrastructuur is een schoolvoorbeeld van hoe moderne IT moet zijn: krachtig, zonder toegevingen te doen op het vlak van veiligheid. Dit zijn de krachtlijnen:

Virtualisatie

De nieuwe HP bladeservers (HP ProLiant BL460c) werden opgedeeld in virtuele servers door middel van VMware ESX 3.5.

“Het grootste voordeel is de verhoogde performantie,”

vertelt Erwin Witters,

“vroeger werden sommige servers onevenredig zwaar belast, nu wordt dit netjes verdeeld over de beschikbare totale servercapaciteit.”

Een ander voordeel is de reductie van downtime, omdat bij uitval of onderhoud van één fysieke server de andere zijn taken kunnen overnemen (High Availability).

Storage

Vroeger gebeurde de back-up door middel van tapes. Essec installeerde een HP StorageWorks 4100 Enterprise Virtual Array in een naastliggend gebouw. Back-up gebeurt nu snel, veilig en automatisch.

Disaster procedures

Essec installeerde ook back-upsoftware van Vizioncore. Op geregelde tijdstippen maakt deze een ‘snapshot’ van het systeem. Een eventuele recovery kan zo veel sneller gebeuren.

“Vroeger zorgde een probleem met onze printserver ervoor dat we anderhalve dag niet konden printen. Vandaag is dat nog amper een half uur! Veel gebruikers merken het niet eens als er wat misgaat.”

Conclusie

Hoe merken die dagelijkse gebruikers eigenlijk dat het hier om een geslaagd project gaat?

Erwin Witters geeft een voorbeeld:

“dankzij de nieuwe infrastructuur kunnen onze werknemers nu uiterst vlot gebruik maken van remote access. Vanop gelijk welke plaats kunnen ze inloggen op het netwerk en werken alsof ze zich op kantoor bevinden. We merken dat daar met veel enthousiasme gebruik van wordt gemaakt.”

Een mooi voorbeeld van de manier waarop een moderne IT-infrastructuur de aanzet kan geven tot een nieuwe dynamiek binnen een bedrijf.

Toegepaste oplossingen

Bij deze referentie zijn volgende oplossingen toegepast:
Data & IT
Data-infrastructuur
Datacenter - Cloud
Maak een afspraak

Andere referenties

Alle referenties